Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ





ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ

            Την καθιερωμένη ετήσια επιμνημόσυνη δέηση που οργανώνει από χρόνια, τέλεσε και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών, στη μνήμη των δύο άξιων τέκνων της Καρδίτσας, του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ Τίκα και του Πρωθυπουργού και Στρατηγού, Νικολάου Πλαστήρα.
            Μεγάλο πλήθος Καρδιτσιωτών από το Λεκανοπέδιο της Αττικής, την Καρδίτσα και άλλες πόλεις της Ελλάδας, κατέκλυσε την περασμένη Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012 το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, για να τιμήσει τους δύο επιφανείς Καρδιτσιώτες.
            Η παρουσία και η συμμετοχή του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φανριοφερσάλων και του Δημάρχου του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης, ως κεντρικών ομιλητών, προσέδωσαν στις τελετές ιδιαίτερη λαμπρότητα.
            Στην πρώτη επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Μακαριστού Καρδιτσιώτη
Αρχιεπισκόπου, χοροστάτησε και κατόπιν, μίλησε για τη ζωή και το έργο αυτού του θρησκευτικού ηγέτη, ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, κ.κ Κύριλλος, ο οποίος και αναφέρθηκε στις σημαντικότατες και άγνωστες στον πολύ κόσμο υπηρεσίες που προσέφερε στην Εκκλησία και στην κοινωνία ολόκληρη ο Μακαριστός Σεραφείμ, με ένα εκτεταμένο κοινωνικό έργο σε ευαίσθητους τομείς και ευαίσθητες ομάδες ανθρώπων, όπως είναι η ίδρυση οίκων ευγηρίας που δημιούργησε κατά την 24ετή διακονία του στην Εκκλησία της Ελλάδος. Σημείωσε δε, ότι ο Μακαριστός Σεραφείμ υπήρξε ο μακροβιότερος σε θητεία Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.
            Στη δεύτερη επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Νικολάου Πλαστήρα, στο έργο, στη ζωή, στις δραστηριότητες και στην προσφορά προς την πατρίδα του «Μαύρου Καβαλάρη», αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας, της γενέτειρας του Πλαστήρα, κ. Δημήτριος Τσιαντής. Στην εμπεριστατωμένη και εκτενή ομιλία του, ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, επεσήμανε τις ιδιαίτερες στρατιωτικές ικανότητες του «Μαύρου Καβαλάρη» στις ηρωϊκές μάχες που έδωσε, ηγούμενος του ηρωϊκού 542 Συντάγματος, από τους Βαλκανικούς πολέμους μέχρι τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μικρασιατική καταστροφή. Εξήρε τον πολιτικό-Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Νικόλαο Πλαστήρα, ο οποίος με την εντιμότητα που τον διέκρινε, αναγνωρίστηκε από όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του, για την ανιδιοτελή προσφορά του στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Τέλος, αναφέρθηκε και στη γενέτειρα του Νικολάου Πλαστήρα, η οποία έλαβε και το όνομά του, αφού εκείνος ήταν που οραματίστηκε τη δημιουργία της γνωστής σε όλο το Πανελλήνιο Λίμνης Πλαστήρα, που πλέον αποτελεί και Καλλικρατικό Δήμο.
            Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών, Κων/νος Κουσαής, στον χαιρετισμό του, καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ.κ Κύριλλο, τους κληρικούς που παρέστησαν, τον πρ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Δημήτριο Σιούφα, τον πρ. Υπουργό και Βουλευτή Καρδίτσας, κ. Σπυρίδωνα Ταλιαδούρο, την Βουλευτή Καρδίτσας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, τον πρ. Βουλευτή Καρδίτσας, κ. Βασίλειο Μπρακατσούλα, τους εκπροσώπους του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Κων/νου Τσιάρα, τον Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα, κ. Δημήτριο Τσιαντή, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αρτεσιανού Καρδίτσας, γενέτειρας του Σεραφείμ, κ. Αθανάσιο Σιώμο, τους εκπροσώπους όλων των Καρδιτσιώτικων, Θεσσαλικών και Μικρασιατικών σωματείων της Αττικής και το πλήθος των Καρδιτσιωτών που παρακολούθησαν τις τελετές. Για την παρουσία κλιμακίου Αξιωματικών ως εκπροσώπων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στην τελετή που έγινε στον τάφο του Νικολάου Πλαστήρα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε τον κ. Αρχηγό Γ.Ε.Σ.
            Μεταξύ των παρευρεθέντων, ήταν και οι συγγενείς του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και του Πρωθυπουργού και Στρατηγού Πλαστήρα, καθώς και Καρδιτσιώτες που συνεργάστηκαν κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής των δύο επιφανών αυτών Καρδιτσιωτών, τόσο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όσο και στο Πρωθυπουργικό γραφείο του Νικολάου Πλαστήρα.
            Στους τάφους των τιμηθέντων Καρδιτσιωτών, κατατέθηκαν δεκάδες στεφάνια από τους εκπροσώπους του διοργανωτή Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών, του Γενικού Επιτελείου Στρατού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Καρδίτσας, των Καρδιτσιώτικων, Θεσσαλικών και Μικρασιατικών σωματείων και άλλων φορέων.
            Τη μνήμη των δύο σπουδαίων Καρδιτσιωτών Ανδρών τίμησε και ομάδα του Χορευτικού Ομίλου περιοχής Καρδίτσας «Το Σεργιάνι», η οποία ήταν ντυμένη με τις παραδοσιακές Καρδιτσιώτικες φορεσιές.
            Μετά το πέρας των τελετών, ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών δεξιώθηκε όλους τους παρευρεθέντες σε παρακείμενη του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών καφετέρια, όπου και σχολιάστηκε η άψογη οργάνωση της τιμητικής εκδήλωσης.



           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμός απόφασης: 25552/2010 Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Προσβολή προσωπικότητας μέσω του διαδικτύου σε ιστολόγιο (blog). Ανάρτηση υβριστικών και αναληθών σχολίων κατά της προσωπικότητας κάποιου προσώπου σε ιστολόγιο. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις περί αδικοπραξιών και προσβολής της προσωπικότητας του ΑΚ και όχι οι διατάξεις περί ευθύνης του τύπου.