Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Εγκαινιάσθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 η έναρξη της λουτρικής περιόδου

Εγκαινιάσθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 η έναρξη της λουτρικής περιόδου των λουτρών Σμοκόβου με την τελετή αγιασμού των υδάτων και της επιχείρησης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, εκτός από τη Διοίκηση των Λουτρών, η Βουλευτής Ασημ. Σκόνδρα, ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατσικάρας Λέων., οι Αντιδήμαρχοι Καρπούζας Δημήτρης, Σελεμέκου Χριστίνα και Τρίγκας Ηλίας, ο Πριφερειακός Σύμβουλος Ψαχούλας Ορ., ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΣ Κομπογιάννης Βαγγέλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παπαστεργίου
Σωτήρης και αρκετοί δημότες και λουόμενοι.

Μετά τη δοξολογία ο Διευθυντής της επιχείρησης Καρέλης Πέτρος έκανε μια σύντομη αναφορά στην προσπάθεια της διοίκησης σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή για:

1. Την επικοινωνιακή τακτική που προγραμματίζεται φέτος
2. την πορεία της πιστοποίησης των λουτρών
3. Τις προσπάθειες για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων στην επιχείρηση.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Βολευτής Σκόνδρα Ασημ. η οποία ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα σχέδια της διοίκησης και δύναμη για την υλοποίησής τους.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ των άλλων επεσήμανε τα εξής:

«Θέλω να ευχηθώ να έχουμε και φέτος μια καλή λουτρική περίοδο, ωφέλιμη τόσο για τους λουόμενους όσο και για την επιχείρηση.
Οι δύσκολοι καιροί που ζούμε επιβάλλουν στο προσωπικό των λουτρών και στη διοίκηση της επιχείρησης να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την προάσπιση όλων εκείνων που με κόπους κατόρθωσαν τα προηγούμενα χρόνια. Οφείλουμε όλοι μας να καταβάλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια προκειμένου να κρατήσουμε ψηλά τούτη την πηγή ζωής κι ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή του δήμου μας. Αυτό σημαίνει ότι η καλή εικόνα προς τους λουόμενους και η εξυπηρέτησή τους είναι η βασική προϋπόθεση και ο θεμέλιος λίθος για την επιβίωση και την ανάπτυξη της επιχείρησης στο μέλλον την ώρα που άλλες λουτροπόλεις βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης.

Εκτός όμως από ευχές και παραινέσεις, θέλω φέτος να προσθέσω το εξής: πολύ συχνά τελευταία βλέπουν το φώς της δημοσιότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Πολιτεία εποφθαλμιά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την παραχώρηση των λουτρών σε ιδιώτες. Δε γνωρίζω πόσο αγγίζουν την πραγματικότητα όλα αυτά τα δημοσιεύματα. Δεν έχω πληροφόρηση γιατις προθέσεις της Πολιτείας.

Ως Δήμος κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την αδειοδότηση των Λουτρών.

Όμως τονίζουμε με έμφαση την αποφασιστικότητά μας να μην επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο να νομίζουν κάποιοι ότι, στο βωμό του κερδους, μπορούν να βάλουν χέρι στα Λουτρά που επί πολλές δεκαετίες οι Σμοκοβίτες τα διαχειρίζονται και τα αναπτύσσουν. Οφείλουν όμως και ορισμένοι Σμοκοβίτες να ξεφύγουν από τα στενά όρια της μικρόψυχης πολιτικής σκοπιμότητας που τους οδηγεί σε ακατανόητες και άστοχες ενέργειες οι οποίες λειτουργούν σε βαρος της ίδιας της Σμοκοβίτικης κοινωνίας».

4 σχόλια:

 1. ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΩΣ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΦΕΊΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ
  ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
  ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν είναι ο Δήμαρχος που πρέπει να δώσει εξηγήσεις Γιώργο. Εμείς ας αναλογιστούμε γιατί δώσαμε το δικαίωμα να λέγονται και να υπονοοούνται τέτοια πράγματα για το Σμόκοβο και τα Λουτρά. Οι αρχαίοι έλεγαν "Τα εν οίκω μη εν δήμω" αλλά εμείς φροντίζουμε τις όποιες διαφορές μας να τις κοινοποιούμε ασμένως σε εξωτερικούς κύκλους με την κάθε ευκαιρία. Αφού λοιπόν δεν είμαστε ικανοί να διευθετήσουμε από τα πιο απλά ως τα πιο δύσκολα θέματα από μόνοι μας ως οικογένεια, τότε καλά κάνουν οι απέξω και μας λοιδωρούν. Ας αποφασίσουμε τι Θέλουμε: να είμαστε πολιτικά αντιπαρατασσόμενοι ή συγγενικά συνομιλώντες; να πάει επιτέλους αυτός ο τόπος μπροστά ή όχι; να αντιμετωπίζουμε τον διπλανό μας με πολιτικά και ιδιοτελή κριτήρια ή ως συνοδοιπόρο στην κοινή μας προσπάθεια; Ας είμαστε πρώτα όλοι μας ενωμένοι στον κοινό σκοπό - το καλό του Σμοκόβου - και στη συνέχεια να ασχοληθούμε με τους υπόλοιπους και τα λεγόμενά τους.

  Γιώργος Τσόρβας (εγγονός του Γεώργιου Τσάπαλου - δυστυχώς για κάποιους η επεξήγηση είναι αναγκαία)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιώργο συμφωνώ αλλά το να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους καμιά φορά αποκτούν από μόνα τους αξία και όταν μιλάνε και μάλιστα δημόσια
  καλό είναι να κάνουν πρώτο την αυτοκριτική τους
  Από τον δήμαρχο μέχρι τον τελευταίο εργάτη στην επιχείρηση
  Γνωρίζεις πολύ περισσότερο από μένα τα της διοικήσεως των λουτρών και την αποδοτικότητα των εργαζομένων μιας και υπήρξες εργαζόμενος Όπως ακόμα και τις προκλητικές αμοιβές κάποιων διοικητικών και τα κριτήριο προσλήψεων
  Ο δήμαρχος είπε τα όσα είπε χωρίς να αναφέρει ονόματα και αυτό πέρασε στα ΜΜΕ πιστεύω πως ήταν μια λάθος πράξη εκτός και αν ήθελε να πετάξει
  το μπαλάκι στην εξέδρα
  Το Σμόκοβο περνά σε νέα περίοδο και κυρίως τα ΛΟΥΤΡΑ
  Σε άλλες εποχές οι Σμοκοβίτες θα
  αντιδρούσαν τώρα βλέπεις τους αγόρασαν με μια φασολάδα μια εκδρομή και ένα καραγκιόζη
  Γ.ΚΑΤΣΙΦΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιώργο εμένα προσωπικά που είμαι Σμοκοβίτης (κάποιοι με ρώτησαν αν το "Τσάπαλος" ισχύει ακόμα - λες και η Ιστορία έχει ημερομηνία λήξης ή αρχίζει να μετράει από πέντε ή δέκα χρόνια πριν) η τιμή μου ούτε ήταν εξαγοράσιμη ούτε θα γίνει ποτέ. Αλλά έχω μάθει στη ζωή μου να μιλάω με αποδείξεις και στοιχεία απτά. Οταν θα έχω αποδείξεις στα χέρια μου τότε να είσαι σίγουρος ότι θα μιλήσω. Αλλά τηρώντας μέχρις εσχάτων τους όρους που προστάζει η δεοντολογία (όσοι έχουν συναίσθηση και φοράνε παντελόνια το ξέρουν) θα απευθυνθώ πρώτα σε αυτούς τους οποίους αφορούν. Γιατί πρώτα θέλω να ακούσω τη δική τους άποψη για το θέμα. Δεν θεωρώ εαυτόν τιμητή των πάντων. Γνώμονας μου υπήρξε πάντοτε η διαφάνεια και το καλό του τόπου. Αυτόν προσπαθώ να προασπίσω, αυτόν προσπαθώ να προωθήσω με κάθε τρόπο. Απόδειξη για αυτό είναι τα έργα μου και όχι τα λόγια μου. Οσοι με γνωρίζουν, καταλαβαίνουν και για ποιο πράγμα μιλάω. Οσοι δεν γνωρίζουν μπορούν να ανατρέξουν στο τεύχος 197 (Ιούνιος 2013) του περιοδικού Στρατιωτική Ιστορία όπου φιλοξενείται άρθρο μου για την επανάσταση της Θεσσαλίας το 1878 και γίνεται αναφορά και στη συμμετοχή του Σμοκόβου. Ως τώρα κινούμαι αθόρυβα. Στο μέλλον θα κινητοποιηθώ πιο ενεργά για την πολιτιστική, ιστορική και τουριστική προβολή του Σμοκόβου και των Λουτρών. Ο καθένας με την ιδιότητά του μπορεί να προσφέρει κάτι σε αυτόν τον τόπο. Τα πράγματα είναι δύσκολα και πρέπει όλοι να συνδράμουμε όπως ξέρουμε και μπορούμε.

  Υ.Γ. είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε αρχής (Δήμου, κοινότητας, κλπ) για να προσφέρω εθελοντικό έργο χρησιμοποιώντας τις γνώσεις μου στους υπολογιστές και την αρθρογραφία με σκοπό την προβολή του Σμοκόβου και των Λουτρών. Ρίχνω το γάντι...να δούμε αν θα βρεθεί άνθρωπος να το σηκώσει...ή θα λουφάξουν όλοι στη μικρή καθημερινότητα που μας έχει καταπιεί...

  Γιώργος Τσόρβας

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αριθμός απόφασης: 25552/2010 Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Προσβολή προσωπικότητας μέσω του διαδικτύου σε ιστολόγιο (blog). Ανάρτηση υβριστικών και αναληθών σχολίων κατά της προσωπικότητας κάποιου προσώπου σε ιστολόγιο. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις περί αδικοπραξιών και προσβολής της προσωπικότητας του ΑΚ και όχι οι διατάξεις περί ευθύνης του τύπου.