Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΜΟΚΟΒΟ


Νέο Δ.Σ. εξέλεξε η τελευταία γενική συνέλευση του Χορευτικού Ομίλου Σμοκόβου, για τα πολιτιστικά δρώμενα της επόμενης 2ετίας. 
Πρόεδρος : Γιάννης Καραντάνας 
Αντιπρόεδρος: Αλέξανδρος Κομπογιάννης 
Γραμματέας: Λένα Στέφου
Ταμίας : Μπάμπης Κατσαρός 
Υπεύθυνη χορευτικού: Παυλίνα Κωστή 
Μέλη: Γιώργος Ντουράκης και Γιώργος Κατσίφας
Το Δ.Σ. του συλλόγου για το 2012 θα διοργανώσει πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις με θέμα και επίκεντρο τον άνθρωπο στην δύσκολη εποχή που ζούμε, που έχουμε ανάγκη την συλλογικότητα την διατήρηση της παράδοσής μας, ήθη και έθιμα, που πρέπει να τα μεταδώσουμε στις νεότερες γενιές.
Οι κεντρικές 5ήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου θα είναι το πολιτιστικό καλοκαίρι  ΣΜΟΚΟΒΟ 2012, στις 16,17,18,19 και 20 Αυγούστου. Ξεκινώντας την δραστηριότητα από τις ημέρες του ΠΑΣΧΑ, διοργανώνει το Σάββατο στις 5 το απόγευμα το παραδοσιακό παιχνίδι ΤΖΑΜΙ στην πλατεία του χωριού και την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα στις 7 το τσούγκρισμα των αυγών με χορό στον ίδιο χώρο, και την Δευτέρα του Πάσχα στις 10 το πρωί συνάντηση όλων των Συλλόγων και φορέων του χωριού για ανταλλαγή απόψεων που αφορά το χωριό μας .
Τέλος ο Σύλλογος εύχεται σε όλο τον κόσμο ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
     
              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                         
      ΚΑΡΑΝΤΑΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                          ΣΤΕΦΟΥ ΛΕΝΑ






Το <<Τζαμί>> 
παίζεται από τέσσερα παιδιά και πάνω.Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες.Για να αρχίσουν το παιχνίδι χρειάζονται έξι κεραμίδια και μια μπάλα.Τα κεραμίδια τα βάζουν το ένα πάνω στο άλλο, ώστε να σχηματιστεί ένας πύργος. Έτσι αρχίζει το παιχνίδι. Η πρώτη ομάδα στεκεται πίσω από τα κεραμίδια. Η δεύτερη ομάδα πηγαίνει εφτά οχτώ μέτρα μπροστά από τα κεραμίδια.Τα παιδιά της δεύτερης ομάδας προσπαθούν με τη μπάλα να ρίξουν τον πύργο με τα κεραμίδια. Κάθε παιδί έχει μία ευκαιρία.

Αν κάποιο παιδί ρίξει τα κεραμίδια χτυπώντας τα με τη μπάλα,τότε διασκορπίζονται στο γύρω χώρο οι δυο ομάδες. Η μεν πρώτη ομάδα επιδιώκει να <<κάψει>> τους παίκτες της δεύτερης χτυπώντας τους με τη μπάλα, η δε δεύτερη προσπαθεί να ξαναβάλει τα κεραμίδια στη θέση τους, έτσι ώστε να ξανασχηματιστεί ο πύργος.Δηλαδή το <<Τζαμί>>.Εάν προλάβει η δεύτερη ομάδα και φτιάξει το <<Τζαμί>> πριν καούν όλοι οι παίκτες της κερδίζει ένα σετ παιχνιδιού.

Ο παίκτης που θα τοποθετήσει το τελευταίο κεραμίδι του πύργου φωνάζει <<Τζαμί>> και τελειώνει το σετ.Αν η πρώτη ομάδα κάψει όλους τους παίκτες της δεύτερης πριν προλάβουν να φτιάξουν το <<Τζαμί>> τότε αντιστρέφονται οι ρόλοι. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα κερδίσει τα πιο πολλά σετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμός απόφασης: 25552/2010 Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Προσβολή προσωπικότητας μέσω του διαδικτύου σε ιστολόγιο (blog). Ανάρτηση υβριστικών και αναληθών σχολίων κατά της προσωπικότητας κάποιου προσώπου σε ιστολόγιο. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις περί αδικοπραξιών και προσβολής της προσωπικότητας του ΑΚ και όχι οι διατάξεις περί ευθύνης του τύπου.