Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Από το 2013 έγγραφα και ξανάγραφα για την κατάσταση των λουτρών  Πολλές φορές

αναρωτήθηκα μα όλοι είναι στο κόλπο; και σήμερα έρχεται η δημοτική αρχή να μας πει την μισή αλήθεια .Και ξαναρωτάω δεν έγινε παράδοση παραλαβή της επιχειρήσεως ποιοι την κάνανε ;γιατί τόσα χρόνια δεν υπήρξε ενημέρωση ; ποιος κρατάει τα στόματα κλειστά και για ποιο λόγο ;

Λουτρά Σμοκόβου: Η σκληρή αλήθεια αποστομώνει
Είναι φορές που ειλικρινά αδυνατούμε να κατανοήσουμε το σκοπό ενός δημοσιεύματος. Αποβλέπει είτε για να κατατεθεί μία άποψη, είτε να καθοδηγηθεί η κοινή γνώμη, είτε να απολογηθεί ο γράφων, είτε να παραπλανηθεί ο εμπλεκόμενος κ.α. Τα τελευταία δημοσίευμα, σχετικά με τα Λουτρά Σμοκόβου, σκοπό έχουν να δικαιολογήσουν την κακοδιαχείριση της προηγούμενης Διοίκησης και την άγνοια του τέως Δημάρχου σχετικά με την πραγματική οικονομική κατάσταση της επιχείρησης επί θητείας του, δημιουργώντας έτσι πόλωση και αφήνοντας αβάσιμες αιχμές προς κάθε
κατεύθυνση.
Ο τέως Δήμαρχος ξεπερνώντας κάθε όριο λαϊκισμού διαστρεβλώνει πλήρως την αλήθεια. Άλλωστε, λαϊκισμός, θεωρίες και ψέμα πάνε μαζί. Πράγματι, θέλει πολύ θράσος να μιλά ο ίδιος για τα Λουτρά Σμοκόβου. Ας πάρουμε όμως από την αρχή τα πραγματικά γεγονότα.
α)Βάση του ισολογισμού του 2010 (ο μόνος δημοσιευμένος) παρέλαβε τα Λουτρά με κέρδη 458.208,54 ευρώ. Στον ενοποιημένο ισολογισμό που παραλάβαμε καταγράφηκαν ζημιές 211.091,39 ευρώ. Εν ολίγοις στην διάρκεια της θητείας του η συνολική καταγεγραμμένη ζημιά ανέρχεται στο ποσό των 669.299,93 ευρώ!!! Σε αυτό το ποσό δεν έχουν διερευνηθεί – προστεθεί ποσά που αναγράφονται στους ισολογισμούς 2011-2012-2013.
β)Και έπεται συνέχεια... Διότι υπάρχουν εγγραφές εσόδων που δύσκολα δικαιολογούνται και μάλλον πιο δύσκολα εισπράττονται, όπως ενημέρωσε και ο ορκωτός λογιστής σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, εμφανίζονται στα βιβλία της εταιρείας μεταξύ άλλων να χρωστούν στα Λουτρά, η... ΔΕΗ (6.051 ευρώ), η... Εφορία (άνω των 200.000 ευρώ), ο...λογιστής της επιχείρησης(32.110 ευρώ), ο ...πρώην πρόεδρος του ΔΣ των Λουτρών και φλύαρος στο τελευταίο του δημοσίευμα (11.100ευρώ). Για την Εφορία μάλιστα, ενώ λογιστικά φέρεται να οφείλει στην επιχείρηση, εμείς αποπληρώσαμε χρέος 30.000 ευρώ και λάβαμε μηδενική φορολογική ενημερότητα. Φυσικά κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις θα ερευνηθεί με τον έλεγχο από ορκωτό λογιστή, όπως αναμένεται να αποφασίσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης.
γ)Καλούμαστε επίσης να αντιμετωπίσουμε νομικές εκκρεμότητες και οικονομικές διεκδικήσεις παρελθόντων ετών σε βάρος της επιχείρησης, από ιδιώτες, ύψους σχεδόν 200.000 ευρώ, ποσά για το οποία δεν υφίστανται μέχρι στιγμής παραστατικά στην επιχείρηση.
δ)Κατά παράβαση του Νόμου Καλλικράτη (Ν. 3852/2010) δε συγχώνευσε τις δύο ανώνυμες εταιρίες του Δήμου ως όφειλε (Ξενώνας Ρεντίνας – Λουτρά Σμοκόβου), παρανομώντας εν γνώσει του, καθιστώντας το Δήμο Σοφάδων ως τον μοναδικό στην Ελλάδα που δεν ολοκλήρωσε τη συγχώνευση. Ενέργεια που αποδείχθηκε εν κατακλείδι καταστροφική για την επιχείρηση. Η παρούσα Δημοτική Αρχή, παρότι είχε παρέλθει η χρονική περίοδος που όριζε ο Νόμος, ξεκίνησε και ολοκλήρωσε το 2016 τη διαδικασία με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Υπουργείου, δημιουργώντας εκ νέου διαδικασία.
ε)Επιπλέον, ο τέως Δήμαρχος ψήφιζε ισολογισμούς (2011-2012-2013) με άγνοια κωδικών, ποσών και αποτελεσμάτων, όπως διαφάνηκε από τα παραπάνω.
Και τώρα, εκ του ασφαλούς, λόγω αντιπολίτευσης αρθρογραφεί. Να πει τί και σε ποιόν;
Και για να λέμε καθαρές κουβέντες, αυτοί που κακοδιαχειρίστηκαν την επιχείρηση δημιουργώντας ζημιές, είτε θεωρούσαν ότι θα κερδίσουν τις εκλογές και θα συνεχίσουν την ίδια αδιέξοδη καταστροφική τακτική, είτε, όταν πλέον προεξόφλησαν την ήττα τους, επιχείρησαν να τα «μπαλώσουν» κακήν κακώς, αφήνοντας την πληρωμή των δικών τους σπασμένων, να γίνει, από την επόμενη διοίκηση.
Η νυν Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή, παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία και παρά τα… προαναφερόμενα, τα τελευταία δύο χρόνια κατάφερε:
α) Συγχώνευση των εταιριών,
β) Θετικό ισολογισμό 2015 (τακτοποίηση χρήσεων),
γ) Διορθωτικές κινήσεις για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας,
δ) Τακτοποίηση οφειλών,
ε)Αναγνώριση ιαματικών πηγών για τη διασφάλιση και διατήρηση της παραχώρησης από τον ΕΟΤ
στ) Προωθητικές ενέργειες στο εξωτερικό και στο εσωτερικό υδάτινου πλούτου,
ζ) Επισκευές και αντικαταστάσεις παλαιού εξοπλισμού,
η) Μελλοντικό πλάνο λειτουργίας της επιχείρησης ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά της.
Σε ότι αφορά τη φετινή χρονιά, και αφού επισημάνουμε ότι Λουτρά Σμοκόβου είναι Ανώνυμη Εταιρεία Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, παρά την προσπάθεια διευθέτησης εκκρεμοτήτων από τράπεζες, προμηθευτές και υπηρεσίες, κρίθηκε ασύμφορη η καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης από την έναρξη της λουτρικής περιόδου, διατηρώντας την ετησία λειτουργία κάθε Σαββατοκύριακο.
Η επιχείρηση οφείλει να είναι υγιής λειτουργώντας κάτω από απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα και προς αυτή την κατεύθυνση είναι κάθε μας κίνηση και απόφαση. Και αν δεν το γνωρίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τον πληροφορούμε πως και προϋπολογισμοί υπήρχαν εγκεκριμένοι από το Διοικητικό Συμβούλιο και οι προσλήψεις εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και οι αποφάσεις αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια» της περιφέρειας.
Σχετικά δε με τον ποταπό χαρακτηρισμό «διπλοθεσίτης», που αποδίδεται στον πρ. Διευθυντή κ. Δημήτρη Κυριακόπουλο, γνωρίζετε ότι ο ρόλος του στην επιχείρηση ήταν συμβουλευτικός, μη εκτελεστικός, ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ, ο οποίος πιθανότατα προβλέποντας πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση από τα τέλη του 2016 παραιτήθηκε από τη θέση. Ως γνωστόν, την παρούσα δημοτική αρχή, υπηρετεί από την θέση του συμβούλου όπου τον διακρίνει η καθαρότητα των πράξεων και η στόχευση ενεργειών που αποσκοπούν στη βελτίωση του κοινωνικού συνόλου.
Ολοκληρώνοντας, ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Παπαδόπουλος στις πράξεις αποδείχθηκε ολίγιστος. Δεν είχε καν την ευθιξία να σιωπήσει, είτε από ντροπή ή για να μην εκθέσει ακόμη περισσότερο τη θητεία του και τους συνεργάτες του. Του συνιστούμε να μην ανοίγει, εφεξής, συζητήσεις που αναδεικνύουν το μέγεθος της ασυνέπειας και της κακοδιαχείρισης που επέδειξε. Γιατί η σκληρή αλήθεια αποστομώνει.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος

Οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας




του Γιάννη Κατσαρού, Πρώην Πρόεδρος Επιχείρησης Λουτρών Σμοκόβου

Εδώ και μισό αιώνα σχεδόν τα Λουτρά Σμοκόβου έθρεψαν και μεγάλωσαν γενιές Σμοκοβιτών κρατώντας όρθιο και ζωντανό το χωριό μας. Οι πασίγνωστες ιαματικές ιδιότητες των Σμοκοβίτικων πηγών έγιναν πόλος έλξης για επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα φέρνοντας πλούτο στον τόπο μας. Ακόμα και στα σκληρά χρόνια της οικονομικής κρίσης που ζούμε η επιχείρηση των Λουτρών έδινε ένα μικρό ετήσιο εισόδημα που λειτουργούσε σα βάλσαμο για τις ανάγκες των κατοίκων του Σμοκόβου αλλά και άλλων χωριών της περιοχής.

Χρειάστηκαν όμως μόλις τρία χρόνια απ’ την παρούσα διοίκηση για να πάνε στράφι μισού αιώνα ιστορίας της επιχείρησης. Τα Λουτρά Σμοκόβου μαραζώνουν. Ο δήμαρχος που προεκλογικά ερχόταν με «δώρα ανάπτυξης της επιχείρησης» κατάφερε για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία της επιχείρησης να την κρατάει ακόμα κλειστή, αν και μπαίνουμε ήδη στο δεύτερο μήνα του καλοκαιριού.

Ποιος ευθύνεται για την κατάντια αυτή; Υπάρχει κάποιος που μπορεί να δώσει εξηγήσεις για όσα συμβαίνουν;

Ποιος ευθύνεται για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια και ανάγκασε το Διοικητικό Συμβούλιο σε ΣΥΣΣΩΜΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ;

Ποιος ευθύνεται για την παράλειψη αντικατάστασης του παραιτημένου Διοικητικού Συμβουλίου εδώ και μήνες ;

Ποιος ευθύνεται για το κομμένο ρεύμα στην επιχείρηση λόγω απλήρωτων λογαριασμών αλλά και λόγω ηλεκτρολογικού σχεδίου που δεν προσκομίστηκε έγκαιρα στη ΔΕΗ;

Ποιος ευθύνεται για την απασχόληση ανασφάλιστου προσωπικού που χρέωσε την επιχείρηση με βαριά πρόστιμα απ’ το ΙΚΑ;


Μια δυναμική επιχείρηση του τόπου και του Δήμου παραμένει κλειστή χωρίς καμία εξήγηση και η ευθύνη για την τραγική αυτή εξέλιξη βαραίνει αποκλειστικά το δήμαρχο Σοφάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμός απόφασης: 25552/2010 Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Προσβολή προσωπικότητας μέσω του διαδικτύου σε ιστολόγιο (blog). Ανάρτηση υβριστικών και αναληθών σχολίων κατά της προσωπικότητας κάποιου προσώπου σε ιστολόγιο. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις περί αδικοπραξιών και προσβολής της προσωπικότητας του ΑΚ και όχι οι διατάξεις περί ευθύνης του τύπου.