Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Σεισμική δόνηση αναστάτωσε τους κατοίκους του ΣΜΟΚΟΒΟΥ



Στην Λαμία βρέθηκε καλεσμένος από τον Σύλλογο Καρδιτσιωτών Ν.Φθιώτιδος ο συγχωριανός και ομότιμος καθηγητής γεωφυσικής του πανεπιστήμιου κ Βασίλειος Παπαζάχος
Η εκδήλωση ξεχωριστή για μας τους Καρδιτσιώτες και ιδιαίτερα τους Σμοκοβίτες της Λαμίας
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας μίλησε στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου οπου και τιμήθηκε από τον Σύλλογο Γυναίων.  Το απόγευμα στην αίθουσα του ΤΕΕ Λαμίας μίλησε σε πολυπληθές ακροατήριο με  Θέμα : Η αντισεισμική προστασία στην Ελλάδα
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι τοπικές 
αρχές και πολλοί συγχωριανοί μας



Μεταξύ αυτών και ο Ηλίας Ζυγούρης ο οποίος τον  προλόγισε


      Σεισμική δόνηση αναστάτωσε τους κατοίκους του ορεινού χωριού Σμοκόβου,νοτιοδυτικά τηςΚαρδίτσας,την τριακοστήν Σεπτεμβρίου 1930, Μη σκαλίζετε τη μνήμη σας,κύριε καθηγητά, για να εντοπίσετε το μέγεθος και το επίκεντρο του σεισμού. Ο σεισμός αυτός δεν ήταν σαν αυτούς τους σεισμούς,που τόσο καλά αγαπήσατε και μελετήσατε όλα αυτά τα χρόνια. Ηταν σεισμός στις καρδιές των συγχωριανών μας την ημέρα που γεννηθήκατε. Ίσως αυτό να καθόρισε και το μεγάλο έρωτα της ζωής σας : τη Σεισμολογία.
      Αγαπητοί πατριώτες,φίλοι συγχωριανοί,κυρίες και κύριοι.
      Σήμερα έχουμε την τιμή και τη χαρά να βρίσκεται ανάμεσά μας και να μας τιμά με την παρουσία του ο αξιαγάπητος καθηγητής της σεισμολογίας κ. Βασίλης Παπαζάχος και εγώ αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος που μου δίνεται η ευκαιρία να σας τον παρουσιάσω.
      Τι να πρωτοπεί όμως κανένας για το φαινόμενο αυτό που λέγεται ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ.
       Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη μάθηση και στην προσπάθεια να βοηθήσει τους συνανθρώπους του να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης των μέσω της επιστήμης του. Διάβασμα,μελέτη,εξε-τάσεις,πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά ,έρευνες,σεμινάρια,συγγραφές,ομιλίες,τηλεοπτικές εμφανίσεις και ένα σωρό άλλες δραστηριότητες, Φαίνεται πως το σκυλί που τον δάγκωσε,όταν ήταν μικρός,δεν είχε το μικρόβιο της λύσσας,αλλά του μετέδωσε το μικρόβιο της “ δια βίου μάθησης “
και του “ αιέν αριστεύειν “.
       Σαν ερευνητής και πανεπιστημιακούς δάσκαλος ,πραγματοποίησε μεγάλο ερευνητικό και
και εκπαιδευτικό έργο. Επί των ημερών του η επιστήμη της σεισμολογίας αναπτύχθηκε σε άξιο-
θαύμαστο επίπεδο. Συνέβαλε στον αντισεισμικό σχεδιασμό μεγάλων τεχνικών έργων και την
εκπόνηση ειδικών μελετών αντισεισμικής προστασίας. Παράλληλα με την επιστημονική του
δράση ανέπτυξε και αναπτύσει ακόμα κοινωνική δραστηριότητα σε θέματα παιδείας,φιλοσοφίας, πολιτικής και ανθρωπισμού. Ζωντανή απόδειξη των  όσο ανέφερα η σημερινή παρουσία του εδώ.
      Για την επιστημονική  και κοινωνική του προσφορά έχει τιμηθεί με πάμπολλες τιμητικές διακρίσεις που μου είναι αδύνατο να σας απαριθμήσω και λόγου χρόνου και επειδή θα σκοντάψωπάνω στη μετριοφροσύνη του.
     Εκ μέρους όμως όλων των συγχωριανών μου Σμοκοβιτών θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί,παρά
τον τεράστιο φόρτο εργασιών που είχε, αφιέρωσε και αφιερώνει ακόμα χρόνο για την ανάπτυξη του χωριού μας και ιδιαίτερα στην ίδρυση της Κοινοτικής Επιχείρησης Λουτρών Σμοκόβου, που τόσο συνέβαλε στην οικονομική ανάπτυξη του χωριού μας και στην κατασκευή του φράγματος της λίμνης Σμοκόβου που ομόρφυνε την περιοχή μας.
      Κύριε καθηγητά, κύριε Παπαζάχο, κύριε Βασίλη μας, καλώς ήρθατε στην πόλη μας.


ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΗΛΙΑΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμός απόφασης: 25552/2010 Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Προσβολή προσωπικότητας μέσω του διαδικτύου σε ιστολόγιο (blog). Ανάρτηση υβριστικών και αναληθών σχολίων κατά της προσωπικότητας κάποιου προσώπου σε ιστολόγιο. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις περί αδικοπραξιών και προσβολής της προσωπικότητας του ΑΚ και όχι οι διατάξεις περί ευθύνης του τύπου.