Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε 1η Γιορτή Πολιτισμού του Δήμου Σοφάδων


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η 1η Γιορτή Πολιτισμού που διοργανώθηκε από τοΔήμο Σοφάδων και είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν φίλοι και επισκέπτες όλων των ηλικιών του  Δ. Σοφάδων που γέμισαν το άλσος του Αγίου Νικολάου στον Κέδρο τηνΚυριακή 2 Σεπτεμβρίου.
Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από το Λαογράφο Γιάννη Γιαννόπουλο ο οποίος ερμήνευσε δύο παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε το τιμώμενο πρόσωπο της ημέρας τον Καθηγητή Σεισμολογίας ΑΠΘ και συνδημότη μας Βασίλη Παπαζάχο ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.
Ο  κ. Παπαδόπουλος στην ομιλία του επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος διοργανώνει μια τόσο μεγάλη εκδήλωση που έχει σαν σκοπό να αναδείξει την κοινή πολιτιστική μας ταυτότητα και να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στους δημότες του Καλλικρατικού Δ. Σοφάδων παραμερίζοντας τις κοινωνικές και πολιτιστικές διαφορές. Τόνισε επίσης ότι ο στόχος της εκδήλωσης είναι η καθιέρωση σε ετήσια βάση μιας γιορτής των πολιτιστικών συλλόγων η οποία θα μετεξελιχτεί σε θεσμό που θα ξεχωρίζει για την ποιότητα και το περιεχόμενο του και ευχαρίστησε κλείνοντας τα άτομα που συμμετείχαν στην οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης και μόχθησαν για την πραγματοποίηση της γιορτής.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Παπαζάχος ο οποίος σε άκρως συγκινητικό κλίμα ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την πρόσκληση και την τιμητική διάκριση αλλά και τους συνδημότες του για τη θερμή υποδοχή. 


Ακολούθησε γνήσιο παραδοσιακό γλέντι με την αυθεντική ορχήστρα του Χρήστου Κιτσόπουλου  και τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων  των Τ.Κ Αμπέλου, Σμοκόβου, Δασοχωρίου, Μασχολουρίου, Ανάβρας, Σοφάδων, Καρποχωρίου, Ματαράγκας, Καππαδοκικού και Φίλια στους οποίους απονεμήθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι.  Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς και να γευτούν ντόπια εδέσματα που πρόσφεραν απλόχερα οι γυναίκες των Συλλόγων καθώς και άφθονο κρασί το οποίο ήταν προσφορά του Δ. Σοφάδων.
Την « 1η Γιορτή Πολιτισμού» τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι του Δ. Σοφάδων Παύλος Ραγιάς, Δημήτρης Κλιάρης, Ηλίας Τρίγκας, Φώτης Κάιας, Φώτης Τσέλιος και Κώστας Γκουγκούδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Λεωνίδας Κατσικάρας, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΣ Βαγγέλης Κομπογιάννης, οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι Γιώργος Κεχαγιάς, Χριστίνα Παπάρα, Δημήτρης Καρπούζας και Μαριάννα Κύρκου, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, η Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Καρδίτσας «Η Καραγκούνα» Μαίρη Θεολόγη, η Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας Κατερίνα Σταθοπούλου καθώς και ο γραμματέας της Ένωσης Βασίλης Αγραφιώτης. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης πρότεινε προς το Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, συστήνοντας και ομάδα εργασίας για την οργανωτική προετοιμασία αποτελούμενη από Δημοτικούς Συμβούλους και στελέχη των Πολιτιστικών Συλλόγων της Περιοχής.
Ικανοποιημένοι όλοι από τη φετινή διοργάνωση ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη 2η Γιορτή Πολιτισμού η οποία θα πραγματοποιηθεί το Καλοκαίρι του 2013 σε ημερομηνία και χώρο που θα ανακοινωθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμός απόφασης: 25552/2010 Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Προσβολή προσωπικότητας μέσω του διαδικτύου σε ιστολόγιο (blog). Ανάρτηση υβριστικών και αναληθών σχολίων κατά της προσωπικότητας κάποιου προσώπου σε ιστολόγιο. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις περί αδικοπραξιών και προσβολής της προσωπικότητας του ΑΚ και όχι οι διατάξεις περί ευθύνης του τύπου.